تحولات لبنان و فلسطین

مراسم افتتاحیه پنجمین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی دیشب برگزار شد، اما مشکلات میزبانی ترکیه و حواشی زیاد کاروان کشورمان در قونیه به قوت خود باقی است.

از توریست‌های ناظر و لباس‌های بی‌کیفیت تا پنکه‌های نجات بخش!

به گزارش قدس آنلاین، مراسم افتتاحیه پنجمین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی دیشب برگزار شد، اما مشکلات میزبانی ترکیه و حواشی زیاد کاروان کشورمان در قونیه به قوت خود باقی است.

ایران کاروانی حدوداً ۵۰۰ نفره به قونیه، محل برگزاری این دوره از بازی‌های کشورهای اسلامی اعزام کرده و با یک حساب سرانگشتی می‌توان حدس زد حضور ورزشکاران، مربیان، داوران، کادر پزشکی و سایر مسئولان وطنی چه هزینه‌ای را روی دست ورزش کشور گذاشته است. البته تعویق بازی‌های آسیایی هانگژو ۲۰۲۲ به سود ورزش ایران بود و حضور در بازی‌های قونیه می‌تواند تیم‌های ملی را تا حدودی از رکود و ناامیدی نجات دهد، اما برخلاف گفته‌ها و اظهارنظرهای برخی مدیران و رؤسای فدراسیون‌ها، به‌ویژه در برخی رشته‌ها، سطح فنی و کیفی و همچنین ارزش و اعتبار مدال‌های بازی‌های کشورهای اسلامی قابل قیاس با بازی‌های آسیایی و جهانی نیست. در چنین شرایطی باید ببینیم حضور در قونیه چه سود و زیان‌هایی برای ورزش ایران به همراه خواهد داشت.

اعزام زودهنگام برخی از اعضای کادر سرپرستی کاروان به قونیه و میزبانی ضعیف ترکیه دو چالش مهم این بازی‌ها به شمار می‌رود. اصغر رحیمی، هادی ساعی و عاطفه اسلامیان خیلی زودتر از سایرین در محل برگزاری بازی‌ها مستقر شدند با این توجیه که مشکلات پیش‌روی کاروان را برطرف کنند و به میزبان بی‌تجربه نکات مهم را آموزش دهند، اما پس از ورود اولین گروه از تیم‌های ایرانی مشخص شد ۱۰ روز زودتر اعزام شدن آن‌ها تنها هزینه روی دستمان گذاشته است، چراکه مشکل هوای شرجی و گرمای بیش از حد اتاق محل اقامت ورزشکاران کشورمان با خرید پنکه از سوی مسئولان ایرانی حل شد، در حالی که این وظیفه میزبان بود و هزینه سنگین پنکه‌ها را ما نباید از بیت‌المال پرداخت کنیم.

از طرف دیگر کمیته ملی المپیک اصلاً به پرواز چارتر برای کاروان فکر هم نکرده که در غیر این صورت اعضای کاروان مجبور نبودند از تهران به آنکار بروند و بعد با اتوبوس مسیر نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر را طی کنند تا به قونیه برسند. سفر ۱۳ ساعته، آن هم به کشور همسایه حاصل برنامه‌ریزی مدیرانی است که مدعی آموزش به کشور میزبان هستند. خیلی زشت است که سرمربی خارجی تیم‌ملی هندبال(وویویچ) بعد از دیدن امکانات بسیار پایین اتاق‌ها و شرایط بد اسکان تهدید به ترک محل بازی‌ها و بازگشت به کشورش کند. مگر قرار نبود نفراتی که زودتر از بقیه به قونیه رفته بودند مشکلات را حل و فصل کنند. هادی ساعی که پسرش را با خود به ترکیه برده در روزهایی که باید به مسائل کاروان رسیدگی می‌کرد از ترکیه به بلغارستان رفت و در محل برگزاری مسابقات جهانی تکواندوی تیم‌های پایه حضور داشت.

بر فرض که پرواز چارتر گران است و جور کردنش سخت، اما لااقل لباسی مناسب با شرایط آب‌وهوایی و در شأن ورزش ایران برای کاروان در نظر گرفته می‌شد. عقد قرارداد با تولیدی «صمد نیکخواه‌بهرامی» اتفاق خوبی بود، ولی به گفته ورزشکاران و حاضران در قونیه کیفیت البسه کاروان بسیار پایین است و حتی گفته شده برخی فدراسیون‌ها برای تیم‌های خود لباس جداگانه تهیه کرده‌اند. از طرفی شنیده شده برند SNB لباس‌های باکیفیتی هم داشته منتها معلوم نیست البسه بی‌کیفیت چطور و چگونه سر از کاروان ایران درآورده است.

اوج بی‌برنامگی و اختلافات داخلی را می‌توان در انصراف تیم فوتبال امید دید. مهدوی‌کیا حاضر نشد شاگردانش را بدون تدارکات مناسب، بازی‌های دوستانه و در اختیار داشتن همه نفرات به قونیه اعزام کند. خبر انصراف رسمی تیم امید باعث شد جریمه ۱۰ هزار دلاری از سوی میزبان برایمان لحاظ شود. ضمن اینکه مبلغ نزدیک به ۲۰ هزار دلاری که بابت اسکان تیم امید پرداخت شده بود نیز از کفمان رفت.

از همه این مسائل که بگذریم، نمی‌توان نسبت به اعزام توریست‌های ناظر بی‌تفاوت بود. البته دبیرکل کمیته ملی المپیک از اعزام اعضای هیئت اجرایی بدون فدراسیون این کمیته به قونیه حمایت کرده است. کاروان ورزش کشورمان در حالی به بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی اعزام شده که همانند سفرهای خارجی گذشته افراد اضافی و مدیران توریست در این سفر نیز حضور دارند.

علی دادگر، مجید کیهانی، سیدعبدی افتخاری و علیرضا رحیمی نفراتی هستند که مدت‌هاست در هیچ فدراسیونی سمت ندارند، اما طبق معمول تحت عنوان اعضای هیئت اجرایی از همان ابتدا عملکرد ورزشکاران ایرانی را از محل برگزاری مسابقات نظاره می‌کنند. این در حالی است که وزیر ورزش به‌رغم دعوت رسمی کشور میزبان در مراسم افتتاحیه دیشب غایب بود.

به‌رغم همه انتقادهای مطرح شده کیکاووس سعیدی نظر دیگری دارد. آقای دبیرکل ضمن توجیه حضور اعضای هیئت اجرایی به نقش نظارتی آن‌ها در کنار کاروان ایران اشاره کرد: «تعداد کاروان ما ۴۷۵ نفر است که ۳۰۰ نفر ورزشکار و بقیه کادر فنی، داور، کادر پزشکی و کادر سرپرستی هستند. معمولاً اعضای هیئت اجرایی هم در بازی‌ها حضور دارند و در همه ادوار این مسئله وجود داشته است.

هیئت اجرایی طبق اساسنامه وظیفه هدایت و راهبرد فعالیت‌های کمیته ملی المپیک را برعهده دارد. نقش تصمیم سازی و نظارتی دارد. این دوستان نیز از منظر نظارتی در بازی‌ها حضور پیدا می‌کنند که هم کمک فکری دهند و هم نقش خود را ایفا کرده باشند. البته برخی از اعضای هیئت اجرایی هم نرفتند مانند نایب‌رئیس بانوان. برخی از اعضا هم رئیس فدراسیون هستند.

برخی‌ها نیز در فدراسیون مسئولیتی ندارند، اما عضو کمیته ملی المپیک هستند. آن‌ها برای مدت زمان کوتاهی می‌روند و همزمان هم نرفتند و برای چند روز در قالب تیم سرپرستی حضور دارند و شرایط را رصد و بررسی می‌کنند. در کاروان حدود ۵۰۰ نفری اعزام سه، چهار نفر که اعضای هیئت اجرایی هستند شاید آنچنان تأثیر چندانی نداشته باشد. کاروان با شرایط خوبی حضور پیدا کرده است.» دبیرکل کمیته ملی المپیک در شرایطی حضور این افراد در قونیه را موجه خوانده که در ادوار و تورنمنت‌های گذشته نیز اعزام افراد اضافی و غیرمسئول به همراه ورزشکاران سروصدای زیادی بپا کرده بود.

منبع: جوان آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.